“Love is not about being afraid of the storm,
its about learning how to dance in the rain.”

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 mai 2010

Petunia

Azi mi-a inflorit prima petunie dupa ce au fost semanate in 25 februarie, deci a durat in jur de 2 luni si jumatate pana sa infloreasca.

Nu prea sunt incantata. Lipsa de lumina suficienta si-a spus cuvantul. Sunt frumoase ca si tufa dar sunt lungite si nu imi plac deloc cum arata. Nu stiu ce va fi cu ele.




Acestea trebuie sa le pun in ghivece cat de repede:

Muscatele se misca cam incet.

Incepe sa se faca tufa mare in ghivecele suspendate, dar mai este mult pana ajung ghivecele mele sa fie ca cele din piata. Ehh asta este.... a fi cumva...


Lobeliile taratoare si curgatoare se dezvolta frumos trebuie sa le pun definitiv in ghivece:



Petuniile curgatoare hibride trebuie sa le pun cat de repede in ghivecele suspendate:


Muscatele englezesti butasite de mine simplu, frunza e tot asa doar bagata in pamant dar nu cred ca va fi ceva pentru ca s-au ingalbenit:

Ghivecele curgatoare cu flori duble:

Muscate englezesti:

Muscate curgatoare:

Impatiens:


Begoniile:


Tagetes:



Rosiile sunt frumoase, sanatoase... atat cele pe care le-am pus in pamant si care vor ramane in solar, cat si cele din paharele care le pregatesc pentru plantarea afara in gradina. Ma bucur ca nu m-am grabit cu plantatul afara pentru ca azi noapte si azi toata ziua au fost niste vijelii si ploi fantastice. Plantutele bietele, ar fi suferit un soc dupa o vreme ca asta. Oricum in pahare sunt la loc bun. Le dau tot ce trebuie asa ca e ok.



Vinetele incep sa se faca frumoase, desi erau la pamant cand le-am pus in ghivece, dae acum si-au revenit.


Gogosarii sunt o mare nedumerire pentru mine. Nu stiu care e problema lor. Abia acum incep sa vad vreo miscare la ele. Dar nu au crescut aproape deloc decant le-am repicat in pahare inainte de Pasti. Abia acum incep sa se miste. In schimb, cele pe care le-am lasat la gramada in jardiniera si le-am pastrat sunt superbe, nici nu se compara cu cele in paharele desii acelea trebuiau sa fie frumoase. Mai vedem cum va fi.

Bun, mai am niste telina radacina si telina de frunza, gulii, cimbru:




7 comentarii:

  1. wow,minunat.Faceti o treaba grozava acolo.Nu imi vine sa cred cat de multe flori ai,si ce frumoase.Chiar si petuniile imi plac.Dar eu nu sunt experta in domeniu asa ca....tu stii mai bine. Si la mine se misca mai greu ardeii si vinetele,dar am inceput sa le plantez in gradina,asa ca isi vor reveni rapid.Asa s-a intamplat si anul trecut.
    Off,nu am stiut ca si telina o pot semana in rasadnita si apoi sa o repic.Asa ca am semanat ca si anul trecut direct in gradina si mi se lungesc urechile asteptand sa rasara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la urma si eu am plantat in gradina rosiile,... vinetele, gogosarii,ardeii mai incolo pentru ca acum sunt prea mici. Multumesc pentru cuvintele de lauda. Plinbandu-ma prin piata si vazand oferta de petunii si vazandu-le pe ale mele in comparatie mi s-a cam taiat elanul, pentru ca eu le-am semanat in ideea de a invata cum se comporta cateva dintre florile mele preferate, sa vad cum avanseaza, etc. Lumina nu e prea ok pentru ca de la ora 14.00 deja e umbra in solarul meu. Dejeaba e mai caldut decat afara, pentru ca petuniile se lungesc dupa soare, de aceea m-am cam intristat. Fiind prima data ca ma ocup de flori eu personal de la semanat incepand, sunt mandra de realizarile mele dar mai am mult de invatat.
    Despre telina, da exact asa eram si eu si ma saturasem asteptand sa apara afara, asa ca m-am gandit sa le pun in ghiveci si sa le repic si pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricum este minunat.Numai prrin practica vom capata experienta,iar greselile ne invata.
    Am semanat si eu petunii intr-un ghiveci,au rasarit frumos,dar am tinut ghiveciul afara acoperit cu folie,asa ca au crescut foarte greu si majoritatea au murit.Acum mai sunt cateva pe care vreau sa le repic.Am si lobelia,pe care am tinut-o tot asa,si acum este foarte deasa,deci va trebui sa o raresc zilele astea.Insa la mine cu siguranta ca vor inflori abia la toamna :))
    Ma gandesc sa mai seman acum niste telina si sa o tin sub folie.Macar sa creasca putin pana in vara,apoi sa o repic si sa o las in gradina peste iarna.Cea pe care am lasat-o iarna trecuta,deja a facut frunze multe pe care le-am cules si pus la uscat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca le repici de acum lobeliile si le pui in paharele separat, o sa se dezvolte frumos si repede si o sa te bucuri de ele si mai repede, cat despre telina eu niciodata nu le-am lasat peste iarna in gradina. Nici nu stiam ca rezista sau ca se poate, interesanta idee. Le-ai acoperit cu ceva banuiesc. Am sa incerc si eu sa stii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa o sa fac cu lobeliile,mersi.Iar telina,habar nu aveam ca rezista,dar am incercat si eu...marea cu degetul haha.Daca a rezistat la temperaturile din iarna asta iti inchipui ce rezistenta e.

    RăspundețiȘtergere
  6. buna fetelor si eu am un solar si am pus petuni curgatoare ,si rasaduri ,este prima data cind pun nu stiu ce va iesi pina la urma ,eu am pus direct seminte in pahare ,lumina este foarte buna acum nu stiu ce va fi ,as avea o intrebare ,petuniile curgatoare de ex se lasa sg in jos ca-mi spunea cineva ca trebuie sa le rupi moturiile

    RăspundețiȘtergere
  7. tot eu sunt daca vreti puteti intra pe mes id meu ciucanramona sa mai vorbim pe tema asta

    RăspundețiȘtergere